Alleen in de auto onderweg naar Timo wordt het me eventjes te veel en zijn er tranen. Mijn grootste verdriet en verlangen samengevat tot de absolute kern? Dat er al 8 jaar lang niemand op deze wereld is die tegen mijn nu 16 jarige zoon kan zeggen: “Timo, we gaan je beter maken.” Dat éne zinnetje.

Dat ik hem 7 maanden geleden een nier mocht geven kwam nog het dichtst in de buurt, maar het blijft vallen en opstaan. Weet je, misschien is alles wat ik al anderhalf jaar doe om die documentaire er te laten komen, ook gewoon een uitingsvorm van mijn machteloosheid. Als ik mijn eigen zoon niet eens beter kan maken, laat ik dan tenminste kijken wat ik wél voor hem kan doen. Als hij voelt dat hij zijn verhaal via een documentaire wil delen, dan gaan we dat doen. Wij hebben dromen nodig in het leven. Mijn beurt om moedig te zijn en iets te doen dat ik nog nooit gedaan heb. Want er zijn vele moedige Timo’s, jonge helden en heldinnen die dagelijks obstakels overwinnen die voor de meeste mensen ondenkbaar zijn. Timo’s documentaire is ook een ode aan hen. En aan al hun dappere ouders, die vermoedelijk elke dag het liefst ook dat éne zinnetje tegen hun kind gezegd zouden willen horen: “We gaan je beter maken”.

Vanuit het #SophiaKinderziekenhuis wens ik jullie een mooie zondag allemaal! De tranen zijn gedroogd, we gaan weer door! Timo ligt te slapen, ik schrijf mijn gevoelens even van me af en denk na over de volgende stappen qua funding en impact van de documentaire. Sta namens al die kanjers eens heel eventjes stil bij alles dat er goed gaat. En áls er bij jou een dag komt, dat het leven je onderuit schoffelt, sta dan weer op. Stapje voor stapje, zoals al die Timo’s.

Geef onze kinderen weer vleugels.

Een compleet en gezond lichaam. Het lijkt logisch, maar niet voor iedereen. Zeker niet voor de vele kinderen die jaarlijks een orgaantransplantatie krijgen. Herstel duurt vaak langer omdat ze afhankelijk zijn van een orgaan van een kind van dezelfde leeftijd. Een transplantatie ondergaan, verandert je leven.

De New Wings foundation wil kinderen weer op de been helpen na een transplantatie. Sport en spel zijn daar enorm belangrijk bij. Zo ontdekken zij na een geslaagde transplantatie weer wat ze allemaal met een gezond lijf kunnen doen. Vanaf het ene of het andere moment zijn ze geen patiënt meer.