Timo van der Well is Formule 1 fan, gamer, Feyenoorder, maar boven alles een voetballer in hart en nieren, wanneer juist zijn nieren hem op 8 jarige leeftijd plotseling ernstig in de steek laten. Op zijn 12e stopt ook zijn blaas ermee. In december 2022, op zijn 15e, onderging Timo een niertransplantatie en kreeg hij een nier van zijn vader. Van trainen en juichen op het voetbalveld naar moedig zijn in het Sophia Kinderziekenhuis. Alhoewel de transplantatie succesvol is verlopen, is zijn blaasfalen daarmee niet opgelost en gaat Timo’s herstel nog altijd met veel up’s en downs, waaronder meerdere spoedopnames in het ziekenhuis. Zijn liefde voor de bal en motivatie om altijd weer terug te willen keren naar zijn geliefde voetbalveld, sleept Timo er elke keer doorheen.
Timo heeft een 5 jaar oudere zus Amy. De impact van Timo’s transplantatie en de hobbelige weg van herstel op het gezin is groot, zowel emotioneel als praktisch. Alhoewel Timo’s vader Joeri en moeder Regina niet meer bij elkaar zijn, ondersteunen ze Timo en elkaar zo goed mogelijk bij alle medische en sociale aspecten die er op het gezin afkomen zoals speciaal onderwijs, de dagelijkse zorgverantwoordelijkheden en de talloze ziekenhuisbezoeken. Gelukkig beschikt het gezin over een enorme hoeveelheid veer- en wilskracht en blijven ze hoopvol dat Timo’s situatie de komende tijd in rustiger vaarwater zal komen. Natuurlijk is er soms ook verdriet, maar iedereen maakt er het beste van.
Timo is een jongen van niet al te veel woorden, daarom besloot hij op 14 jarige leeftijd dat hij zijn verhaal wilde delen via een heuse documentaire: Operatie Timo – De Documentaire. Timo krijgt ondertussen energie van zijn vriendschappen en werkt, wanneer mogelijk, samen met zijn fysiotherapeut Edwin aan het conditioneel sterker worden. Met maar 1 doel: voetballen!
Geef onze kinderen weer vleugels.
Een compleet en gezond lichaam. Het lijkt logisch, maar niet voor iedereen. Zeker niet voor de vele kinderen die jaarlijks een orgaantransplantatie krijgen. Herstel duurt vaak langer omdat ze afhankelijk zijn van een orgaan van een kind van dezelfde leeftijd. Een transplantatie ondergaan, verandert je leven.
De New Wings foundation wil kinderen weer op de been helpen na een transplantatie. Sport en spel zijn daar enorm belangrijk bij. Zo ontdekken zij na een geslaagde transplantatie weer wat ze allemaal met een gezond lijf kunnen doen. Vanaf het ene of het andere moment zijn ze geen patiënt meer.