Super trots, dat we Wende en Gabriel mogen verwelkomen als New Wings Helden. Beide helden hebben een bijzonder verhaal.

Wende is geboren met een bijzondere genetische afwijking: het syndroom van Carvajal. Deze afwijking veroorzaakt bij Wende weinig tot geen haargroei, een kwetsbare huid en de hartspierziekte gedilateerde cardiomyopathie: een vergrote linkerhartkamer. Deze jonge dame kent een historie aan ziekenhuis bezoeken, maar het bleef keer op keer een vechter. Benieuwd naar haar verhaal? Dat lees je hier.

De familie van Gabriel omschrijft hem als een vrolijke en goedlachse jongen. Wat een onschuldige buikpijn leek te zijn, bleek een ongeneeslijke hartspierziekte Gedilateerde Cardiomyopathi te zijn. Het was een onzekere tijd van meer dan 6 maanden voor hem en zijn familie, tot de dag dat zij positief nieuws ontvingen. Lees het verhaal van Gabriel hier.

Geef onze kinderen weer vleugels.

Een compleet en gezond lichaam. Het lijkt logisch, maar niet voor iedereen. Zeker niet voor de vele kinderen die jaarlijks een orgaantransplantatie krijgen. Herstel duurt vaak langer omdat ze afhankelijk zijn van een orgaan van een kind van dezelfde leeftijd. Een transplantatie ondergaan, verandert je leven.

De New Wings foundation wil kinderen weer op de been helpen na een transplantatie. Sport en spel zijn daar enorm belangrijk bij. Zo ontdekken zij na een geslaagde transplantatie weer wat ze allemaal met een gezond lijf kunnen doen. Vanaf het ene of het andere moment zijn ze geen patiënt meer.