Dinsdag 26 april is de eerste Transplantbox uitgereikt aan drie kinderen die recent getransplanteerd zijn. Tijdens de feestelijke bijeenkomst hebben de kinderen de eerste box geopend in het bijzijn van familie, een afvaardiging van de werkgroep Kindertransplantatie en Marion Siebelink van het UMCG Transplantatiecentrum, tevens ambassadeur van de New Wings Foundation.

De kinderTransplantbox is gebaseerd op de bestaande Transplantatiebox voor volwassenen en is ontwikkeld om een gezonde leefstijl na transplantatie te stimuleren d.m.v. voldoende beweging, gezonde voeding, ontspanning en zonprotectie. De box wordt na een orgaantransplantatie in het UMCG op de verpleegafdeling uitgereikt en is zowel tijdens de opname als in de thuissituatie van toepassing.

De werkgroep kindertransplantatie heeft bij het samenstellen van de inhoud van de box input gekregen van kinderen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan.

De kinderTransplantbox is gefinancierd door de New Wings Foundation.

 

transplantbox

Geef onze kinderen weer vleugels.

Een compleet en gezond lichaam. Het lijkt logisch, maar niet voor iedereen. Zeker niet voor de vele kinderen die jaarlijks een orgaantransplantatie krijgen. Herstel duurt vaak langer omdat ze afhankelijk zijn van een orgaan van een kind van dezelfde leeftijd. Een transplantatie ondergaan, verandert je leven.

De New Wings foundation wil kinderen weer op de been helpen na een transplantatie. Sport en spel zijn daar enorm belangrijk bij. Zo ontdekken zij na een geslaagde transplantatie weer wat ze allemaal met een gezond lijf kunnen doen. Vanaf het ene of het andere moment zijn ze geen patiënt meer.