Op zaterdag 17 juni vond het Charity Gala plaats in Grand Hotel Huis ter Duin. De avond stond in het teken van de verhalen van de New Wings Helden en uiteraard een mooi bedrag ophalen voor de projecten van de New Wings Foundation. De vierde editie van het gala bracht een bedrag op van €66.850.

Jamai Loman, ambassadeur New Wings Foundation, presenteerde het gala. Tijdens de avond ging hij in gesprek met de New Wings Helden. New Wings held Mitch ontroerde de zaal met zijn video. De dag voor het gala is hij getransplanteerd en gaf hij de aanwezige gasten een update over hoe het met hem ging. De dappere meiden Wende & Maevi gingen in gesprek met Jamai en vertelden wat zij nu allemaal kunnen doen na hun transplantatie.

Opbrengst
Karen Hoffman van het Erasmus MC Transplantatie Instituut sprak ook op het gala. Zij informeerde de gasten over de nieuwe projecten van het Erasmus MC Transplantatie Instituut. Het eerste project is het maken van korte animatiefilmpjes voor kinderen, in verschillende leeftijdscategorieën, om uitleg te geven over de verschillende, relevante onderwerpen voor en na nier-, hart- en levertransplantatie bij kinderen. Daarnaast zal een deel van de opbrengst gaan naar  wetenschappelijk onderzoek voor de juiste balans in immunosuppressieve medicatie therapie voor getransplanteerde kinderen. De New Wings Foundation zal deze projecten financieel ondersteunen. Uiteraard wordt er ook weer een kidsdag georganiseerd, waar de New Wings Helden met hun ouders, broertjes en zusjes bij elkaar komen en met elkaar gaan genieten.

Feestelijk entertainment
Naast de mooie en positieve verhalen werd er ook volop genoten door de gasten van het gala. Leo Lauffer Entertainment verzorgde de muzikale invulling. Remko Harms, bekend van LA The Voices, opende de avond met een prachtig nummer. Sezina Kelsey & The Motown Boys zorgden met hun muzikale invulling dat de gasten binnen no-time op de dansvloer stonden. Shirma Rouse was de hoofdact van de avond en heeft tevens een prachtig kavel voor de veiling aangeboden. Culinair werden de gasten ook verrast. Het voorgerecht was geïnspireerd door een gerecht uit het kookboek: Zoutbewust koken & eten van Taurei Becker. Het tussengerecht kwam uit het kookboek van Shirma Rouse. De invulling van het hoofdgerecht en het dessert had het culinaire team van Grand Hotel Huis ter Duin voor hun rekening.

Dank aan onze partners: Race Planet, Adviespol, Desatel, Grand Hotel Huis ter Duin, Oger, ONM Reclame, Leo Lauffer Entertainment, SPAA Materials, Decos, de Mare Tandartspraktijk & Jac  Art Gallery.

Dank aan onze sponsoren: Wine, AU NOUK, EM Boost, Mooijekind Fietsen, Grace Clinics, Van der Valk Almere, BCC, Royal Van Lent Shipyard, Van der Valk Blijdorp, Face 2 Face Travel, Royal Blue Dental, Team, Glenn Ross, Royal Translations, Cyril Slot, Feraggio, Artu Napoli, Joelia*, Stairz Traprenovatie, Anna Czajka Instructeur & Min 110.

 

Geef onze kinderen weer vleugels.

Een compleet en gezond lichaam. Het lijkt logisch, maar niet voor iedereen. Zeker niet voor de vele kinderen die jaarlijks een orgaantransplantatie krijgen. Herstel duurt vaak langer omdat ze afhankelijk zijn van een orgaan van een kind van dezelfde leeftijd. Een transplantatie ondergaan, verandert je leven.

De New Wings foundation wil kinderen weer op de been helpen na een transplantatie. Sport en spel zijn daar enorm belangrijk bij. Zo ontdekken zij na een geslaagde transplantatie weer wat ze allemaal met een gezond lijf kunnen doen. Vanaf het ene of het andere moment zijn ze geen patiënt meer.