De stichting raakt geïnspireerd door bijzondere verhalen. Carmen is het voorbeeld waar de stichting voor staat. Zij heeft een niertransplantatie ondergaan. Hoewel de nier aansloeg, was de nier besmet een virus. Dit zorgde dat Carmen na de transplantatie extreem vermoeid was. Simpele huishoudelijke taken waren al teveel. Na een halfjaar wilden ze dat er iets ging veranderen. Ze begon met tekenen. Het was de activiteit om even zinnen te verzetten en kostte relatief weinig energie. Na een half jaar verbreedde ze haar horizon en ging over op aquarel schilderen.

De transplantatie is nu 4 jaar geleden. Het tekenen en schilderen is een creatieve uiting voor Carmen. In de afgelopen periode is ze altijd positief gebleven en bleef ze vooruit kijken. Hoewel de situatie soms uitdagend was, bleef ze optimistisch. Carmen heeft tijdens de 3e editie van het New Wings Charity Gala 2022 10 aquarel schilderijen gedoneerd.  Haar schilderijen zijn niet te koop. Indien men een schilderij wil afnemen, vraagt Carmen een bijdrage te doen aan een goed doel.

De New Wings Foundation bewondert haar doorzettingsvermogen en bedankt haar voor de gedoneerde schilderijen.

carmen

Geef onze kinderen weer vleugels.

Een compleet en gezond lichaam. Het lijkt logisch, maar niet voor iedereen. Zeker niet voor de vele kinderen die jaarlijks een orgaantransplantatie krijgen. Herstel duurt vaak langer omdat ze afhankelijk zijn van een orgaan van een kind van dezelfde leeftijd. Een transplantatie ondergaan, verandert je leven.

De New Wings foundation wil kinderen weer op de been helpen na een transplantatie. Sport en spel zijn daar enorm belangrijk bij. Zo ontdekken zij na een geslaagde transplantatie weer wat ze allemaal met een gezond lijf kunnen doen. Vanaf het ene of het andere moment zijn ze geen patiënt meer.